Interessante links

Stad Genk

Genk is een gemeente en centrumstad in de Belgische provincie Limburg. Het is de hoofdplaats van het kieskanton en het gerechtelijk kanton Genk. De stad telt meer dan 67.000 inwoners en is een van de belangrijkste industriële steden van Vlaanderen.

Foto: Paul Hermans – Alle rechten voorbehouden.

In het verleden waren er drie steenkoolmijnen en later werd haar ligging aan autosnelweg E314 en het Albertkanaal economisch belangrijk.

Genk verwierf in 1999 de stadstitel. Ze grenst aan Hasselt, Zutendaal, Oudsbergen, Houthalen-Helchteren, Zonhoven, Diepenbeek, Bilzen en As.

De naam Genk wordt voor het eerst vermeld in een schenkingsakte van 13 december 1108, als “Geneche”. De oorsprong van deze naam is onduidelijk. Men vermoedt dat het een samentrekking is van de Germaanse persoonsnaam “Ghan” en het Latijnse achtervoegsel “-acum” “(woonplaats), ofwel het Germaanse “-eck” (eik).

► LEES MEER

Bron & copyright: Wikipedia – Alle rechten voorbehouden.

Niet te missen Genkse websites:

Sociaal Huis Portavida

Het Sociaal Huis Portavida – OCMW is er voor elke Genkenaar.
Je kan er terecht met kleine of grote vragen rond welzijn en gezondheid.

Klik hier voor meer info.

SeniorenNet

Een samenleving is maar volwaardig wanneer iedereen de kans krijgt om zich te ontplooien. Het is dan ook van het grootste belang dat de groep van de senioren (een steeds aangroeiende groep met eigen wensen en noden) hierbij voldoende ondersteund wordt. Dit kan alleen maar bereikt worden wanneer niet alleen de overheid en alle betrokken organisaties, maar ook de senioren zelf, samenwerken. Aandacht besteden aan onze lichamelijke en geestelijke gezondheid draagt ertoe bij dat we ook op hoge(re) leeftijd kunnen genieten van deze extra levensfase die we in vergelijking met de generatie van onze ouders cadeau krijgen. Hoofdredacteur Stefaan Van Laere.

Klik hier voor meer info.

C-mine

C-mine is een creatieve hotspot voor artistiek talent, geclusterd op een unieke industriële mijnerfgoedsite. Geworteld in het verleden helpt C-mine de toekomst vormgeven. Door sterke partnerships aan te gaan en in dialoog te staan met diverse artistieke actoren uit verschillende disciplines. Door de brede community te betrekken in een veelzijdige context rond studie, onderzoek, ontwerp, innovatie, creatie en reflectie.

Klik hier voor meer info.

Vlaanderen Vakantieland

Het afgelopen jaar heeft de Vlaming zijn Vlaanderen herontdekt.
Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Klik hier voor meer info.

Seniorenuniversiteit UHasselt

De Seniorenuniversiteit Hasselt organiseert jaarlijks meer dan twintig lezingen voor senioren. De onderwerpen van de lezingen zijn zeer afwisselend en van een wetenschapsjournalistiek niveau. Verder biedt de Seniorenuniversiteit zijn leden jaarlijks een culturele daguitstap en een meerdaagse culturele reis aan.

Klik hier voor meer info.